Nöjdhetsgarani & Trygghetsgaranti

Om du mot förmodan inte skulle vara helt nöjd är du välkommen att korrigera klippningen inom 1 veckas tid. Det gäller alla besök oavsett tjänst.

 

Trygghetsgaranti

När din hund är hos oss tar vi ett stort ansvar för att hunden skall trivas. Vi arbetar alltid lugnt och skadeförebyggande genom att följa säkerhetsrutiner för att minska risken för tillexempel hudirritationer och infektionsspridning mm.

Skulle en skada uppstå (vilket förmodligen det inte gör) så ersätter vi självrisken t.ex. om ditt djur skulle få ett klippsår eller en reaktion på någon av våra produkter, då ska du höra av dig till oss inom 48h efter besöket om detta skulle bli aktuellt.

OBS!

  • Vi ersätter ej kostnader för olycksfall som inte är orsakade av felaktigt handhavande.
  • Vi ersätter ej veterinärkostnader för skador eller hudirrationer som uppkommit före besöket eller i de fall djuret får en reaktion kopplad till underliggande problematik t.ex. allergi.
  • Ersättning utgår ej vid eftersatt pälsvård där hudproblem uppkommit till följd av detta vilket vi inte kan påverka eller anses ansvariga för.

 

Vad händer om mitt djur är  oförsäkrat?
Då ersätts 20% av totalbeloppet på veterinärfakturan kopplat till händelsen. Viktigt att u visar upp giltligt kvitto med specifikation samt kontaktuppgifter till din veterinär.

Vi är stolta över vår låga skadestatistik och så ska det fortsätta, men det är viktigt att ha i åtanke att det är djur och människor som samarbetar.