Vanliga frågor

Nedan hittar du svar på en del frågor som du kanske funderar på. Du är även varmt välkommen att kontakta oss.

Det är viktigt att hunden har blivit ordentligt rastad innan besöket. Försök att komma med hunden så tovfri som möjligt, finns där mycket tover blir hunden kortklippt alternativt nerrakad. Detta görs i samråd med ägaren. 

Skulle er hund ha någon sjukdom/skada är det viktigt att informera om detta. Hunden ska vara nybadad och helt torr om den endast ska klippas, vid handklipp och mer än 1cm med maskin badas hundarna i salongen.

Trimhundar bör inte badas 3 veckor innan besöket. Det är även viktigt att trimma regelbundet om det ska funka.

 

Du lämnar av hunden i salongen eftersom hundarna oftast är mer lätthanterliga utan ägarna på plats. Vi försöker alltid uppskatta hur lång tid besöket kommer ta, men oftast är det ganska svårt eftersom vi jobbar med levande varelsers så därför föredrar vi att ringa/smsa 20-30 minuter innan hunden är färdig. OCH det är lätt att vara tidsoptimist som hundfrisör ;).

Det är helt beroende på klippningen och hunden. Vi jobbar alltid i den takten som hunden behöver för att både upplevelsen och klippningen ska bli så bra som möjligt. Vi försöker alltid dock uppskatta tiden inför era besök. 

Vi rekommenderar att boka in en putsning som första besök så att valpen  får vänja sig vid miljön. En helklippning tar längre tid och valpen blir oftast trött när det är första gången med nya intryck. Besöket får gärna redan bokas in vid 12 veckors perioden. 

Det är alltid pirrigt att lämna ifrån sig sin lilla pälskling för första gången, men vi lovar att vovven är i goda händer.

Tips är att även träna din valp så tidigt som möjligt hemma genom att introducera olika ljud och verktyg. 
Tillexempel: Blås lite lätt med fönen, lägg klo tången på tassarna, låtsas klipp med sax och trimmer, håll hunden lite lätt i skägget och hakan så att den förstår att du vill att ansiktet ska vara stilla etc.

Det är en ganska bred fråga eftersom det handlar mycket om pälslängden och samt vilken ras du har.

Klipper du hunden väldigt kort alltså under 1cm så kan det gå ca 10-12 veckor mellan besöken. 

Väljer du att behålla mer än 1cm och ha lite mer frisyr rekommenderar vid spa var 5-6 vecka och klippning var 7-9 vecka. Är du duktig på att bada/föna/kamma hemma så räcker det att du bokar en klippning var 7-9 vecka. 

Håller du riktigt lång päls gäller det att underhålla hunden själv hemma minst en gång i veckan. Viktigt att skapa sig en ordentlig pälsvårdsrutin om man ska lyckas hålla lång päls på de flesta hundar, beror självklart en del på rasen med. 

Det är också lite beroende från ras till ras. Det vanligaste är ett intervall mellan 8-12 veckor. Väntar man för länge blir pälsen övermogen och då är det lättare för hunden att bli kal på en del ställen. Regelbunden trimning skapar korrekt strävhet på hundens päls. En del trimraser måste det gå längre tid på, man märker nästan när det är dags eftersom det ska vara lätt att ta av det döda sträva håret. Det är viktigt att du läser på om just din trimmas, vi hjälper gärna till med ett trim upplägg för att uppnå bästa möjliga päls på din hund. 

Klorna växer olika snabbt från hund till hund.

Klipper du klorna hemma själv och har en korrekt pulpa (alltså inte för lång) är ett spann mellan 7-12 dagar lagom att ta toppen på klon.

Har du en för lång pulpa klipp så ofta som möjligt alltså var 7-14 dag så att pulpan kan dra sig tillbaka. 

Går du till salongen för att få klorna klippta så minst en gång i månaden om du har en normal längd på klon. Har du för långa klor på din hund rekommenderar vi en intensiv kloklippnings plan sen därefter hålla det regelbundet.

Informera oss alltid om hundens hälsa så vi kan ta hand om den på bästa möjliga sätt.

Har hunden smittbara parasiter stannar ni hemma eftersom det sprids lätt. Meddela oss så bokar vi om tiden när hunden blivit behandlad och är fri från ohyra. 

Vi använder särskilda utvalda produkter från Tassarnas, K9 competetition, Groom proffesional och Duoxo serien. Vi har särskilt schampo för djur med allergi och anpassade schampo/balsam för olika typer av pälsar. Du hittar mycket av de produkter vi använder både i vår salong och i online butiken.  

För att kunna svara på denna frågan vill vi gärna titta på din hunds päls och sedan vägleda dig till rätt produkt. Varmt välkommen att rådfråga vid ditt besök. 

Ju längre päls du har på din hund ju oftare bör pälsen badas och fönas för att hålla tover borta. Undantag för dubbelpälsade hundar som kräver en annan typ av pälsvård. 

Det finns otroligt bra produkter nuförtiden och det är ingen fara att bada hunden en gång extra.

Du måste hitta en bad rutin som krävs för att hålla just din hunds päls vilket är helt baserat på ras, frisyr och päls. 

Vi hjälper gärna till med tips och råd för just din hunds badrutiner.

Det är okej att boka tid då vi håller alla löptikar åtskilda. Vi  rekommenderar dock att försöka undvika att boka tid under löp då tiken oftast är lite mer känslig i denna period samt kan det bli stressande för okastrerade hanhundar. 

Det går bra men besöket får inte ske närmare än 3 veckor före beräknat datum för födsel och tidigast 2 veckor efter kullen fötts. 

Vi har bra med vana att klippa dräktiga tikar. 

Vi tar helst kort och swish.
Men vi hanterar även kontanter.

Avbokning ska ske 24 timmar innan besöket annars debiteras tiden.

Vi följer GDPR vilket innebär att vi raderar alla uppgifter på kunder som inte varit aktiva under  en tidsperiod på max 5år ur vårt register. Dina personuppgifter används inte i marknadsföringssyfte om du inte aktivt valt vårt nyhetsbrev. Våra lösenord uppdateras med regelbundenhet. 

X
0

Your Cart