Om oss

Salongen drivs av Emily Pignatelli och Emelie Mårtensson. Vi är två hund älskande tjejer som lever ut sin hunddröm ut i fingerspetsarn. Vi är båda diplomerade hundfrisörer och våra hjärtan slår hårt för era pälsklingar. Vi jobbar alltid med positiv förstärkning och våra största grundpelare som hundfrisörer är lugn, kärlek, tålamod och massor med beröm. För oss är ett förtroende hos hunden A och O. Vi håller oss självklart ständigt uppdaterade inom branschen och deltar kontinuerligt i diverse kurser inom hundhälsa. Nedan hittar du en personlig presentation av oss båda två.  

Vi hoppas att vi ses i salongen

Emily & Emelie 

 

Verksamheten (lylysdoghouse) startades april 2019 av mig Emily Pignatelli som även kallas Lyly. Jag är diplomerad hundfrisör och har bra med erfarenhet när det gäller hundar. Jag har gjort mina praktik timmar på Limhamns hundtrim samt på Lenas Klipp och trim på svågertorp. Jag började med att assistera bredvid i deras dagliga jobb och så småningom började jag klippa/trimma själv. Jag fick lära mig ett stort utbud av raser samt konsthandverket av att rycka strä. Jag läser alltid mycket böcker och håller koll på de nyheter som kommer inom branschen, men det som har varit guld för mig är faktiskt erfarenheten av att klippa så pass många olika hundraser. Mitt motto är att erbjuda er och ert älskade husdjur hög service, kunskap och trygghet. Jag är ständigt under utbildning gällande olika raser då jag vill lära mig så mycket som möjligt inom branschen, jag kommer alltid att fortsätta utvecklas inom yrket då jag brinner enormt för det jag gör. Mitt drömmål är att kunna kombinera ett trim tillsammans med en kennel (pudel).

Jag har en storpudel (kasper) som jag ställer ut och har fått väldigt fina meriter, vi går även lite små kurser som nosework/agility. Sen har jag även min älskade Bailey som kommer från Hundar utan hem som är en bladras med bland annat collie, beagle och vinthund. Dem är mina absolut bästa vänner. 

Utöver det är jag även med i södra pudelklubbens styrelse sedan januari 2021 vilket ska blir lärorikt och spännande.

Djur har alltid funnits i min närhet, har det inte varit hundar så har det varit hästar. Jag är otroligt lycklig över att få arbeta med min dröm och att ha fått fina trogna kunder  gör min verksamhet möjlig vilket jag är så tacksam över. 

Mina meriter inom hund: Diplomerad Hundfrisör, fristående kurser i frisering, pudel utställning (juniorchampion satsar nu även på öppen klass samt utländska resultat så fort corona är över), Hundens beteendbiologi 1, Cleany teeth utbildad.

Utöver hundar och djur gillar jag att träna, rida och spendera tid tillsammans med familj & vänner.

Önskar er varmt välkomna till oss!

Mitt namn är Emelie Mårtensson och är 28år. Jag bor tillsammans med min sambo och våra 3 hundar i Landskrona. Jag har alltid haft ett stort intresse när det kommer till djur där jag är uppväxt med både hund och katt samt ridit i många år. Så fort jag flyttade hemifrån tog jag chansen och adoptera min första hund Simba som var 1,5år och han idag är 10år. Jag har idag 3 hundar, Simba 10år (spansk vattenhund/schapendoes ), Theo 1,6 år Toypudel & Zelda 8 mån Aussiedor (Australian Shepherd & Labrador).

På Fritiden tycker jag om att vara ute i naturen med hundarna, umgås med nära & kära, laga mat, läsa & lära mig mer om olika raser och klippningar!

Idag är jag diplomerad djurfrisör, har både jobbat och gått utbildning/lärling på Ronja Rockys Petsalon AB och nu har jag öppnat eget och finns på Lylysdoghouse tillsammans med min samarbetspartner Emily.

Har arbetat som djurfrisör sedan juli 2018 och går aktivt på kurser för att lära mig ännu mer frisyrer/klippningar på olika rasar samt pälsvårdskurser. Hösten 2019 var jag med i SM hundfrisörstävling där jag placerade mig på en 2:a plats i salongsklassen. Så fort pandemin har lugnat sig ger jag mig ut på nya kurser samt tävlingar. Utöver att vara hundfrisör deltar jag kurser tillsammans med mina hundar där jag tränat rallylydnad, hundmöteskurs, lydnad & hundarnas beetende.

Vi är till för att hjälpa dig

Kontakta oss gärna, du hittar all information nedan.

Adress

Bankgatan 15, 223 52 Lund

Email

Lylysdoghouse@gmail.com

Telefon

046-52727

X
0

Your Cart