Våra ledord

Om oss

Vi är fem hund älskande tjejer som lever ut sin hunddröm ut i fingerspetsarn!

Salongen öppnades upp 2019 av Emily Pignatelli. Emilys vision har alltid varit att alla ska känna sig välkomna samt att hundarnas välmående alltid kommer i första hand. Det är viktigt att all personal som jobbar på lylysdoghouse har samma hund tänk, därför är samarbetspartnerna noga utvalda. Vi stöttar och hjälper alltid varandra och försöker ha en så lugn och harmonisk miljö som möjligt för hundarna. Lylysdoghouse försöker erbjuda varierande öppet-tider så mycket som möjligt därför erbjuder vi även en hel del kvälls/helgtider. Ni hittar tider online men det går alltid bra att ringa eller maila, ibland finns inte alla tider online då vi vill ge alla en chans till att få en tid, även de som inte alltid känner sig bekväma med online-bokning. Vi har en stor och ljuslokal på bankgatan 15B LUND. Vi håller även på att utveckla en liten mindre butik där vi kommer ta in produkter som står för hundars välmående och pälsbehov. 

Idag är vi fyra hundfrisörer, vi har ett samarbete där alla är egna företagare men går under samma varumärke.  Emily Pignatelli, Emelie Mårtensson, Frida Nordin och Elvira Persson. Ni hittar mer info om oss längre ner på sidan. Alla är diplomerade hundfrisörer och brinner för hundhälsa och hundar.

Vi jobbar alltid med positiv förstärkning och våra största grundpelare som hundfrisörer är lugn, kärlek, tålamod och massor med beröm. För oss är ett förtroende hos hunden A och O. Vi håller oss självklart ständigt uppdaterade inom branschen och deltar kontinuerligt i diverse kurser inom hundhälsa. Nedan hittar du en personlig presentation av oss.  

Vi hoppas att vi ses i salongen

Emily, Emelie, Frida, & Elvira.

 

För Personlig Presentation tryck på våra namn nedan. 

Ägare av Lylysdoghouse som startades upp april 2019 efter min utbildning blev klar.

Jag är diplomerad hundfrisör och har bra med erfarenhet när det gäller hundar. I mitten av 2018 bestämde jag mig för att byta inriktning från människohälsa till djurhälsa och började praktisera på Limhamns hundtrim samt på Lenas Klipp och trim i svågertorp. Jag började med att assistera bredvid i deras dagliga jobb och så småningom började jag klippa/trimma själv. Jag fick lära mig ett stort utbud av raser samt konsthandverket av att rycka strä. Jag läser alltid mycket böcker och håller koll på de nyheter som kommer inom branschen, men det som har varit guld för mig är faktiskt erfarenheten av att klippa så pass många olika hundraser. Mitt motto är att erbjuda er och ert älskade husdjur hög service, kunskap och trygghet. Jag är ständigt under utbildning gällande olika raser då jag vill lära mig så mycket som möjligt inom branschen, jag kommer alltid att fortsätta utvecklas inom yrket då jag brinner enormt för det jag gör. Mitt drömmål är att kunna kombinera ett trim tillsammans med liten butik, hunddagis, hundkurser och allmän hundhälsa. Hundens hälsa är ett stort fokus och intresse för mig, allt när det kommer från näringslära, pälsvård och beteende. 

Jag har en storpudel (kasper) som jag ställer ut och har fått väldigt fina meriter, vi går även lite små kurser som nosework/agility. Sen har jag även min älskade Bailey som kommer från Hundar utan hem som är en bladras med bland annat collie, beagle och vinthund. Dem är mina absolut bästa vänner. 

Sitter med i södra pudelklubbens styrelse sedan januari 2021 vilket är lärorikt och spännande.

Djur har alltid funnits i min närhet, har det inte varit hundar så har det varit hästar. Jag är otroligt lycklig över att få arbeta med min dröm och att ha fått fina trogna kunder  gör min verksamhet möjlig vilket jag är så tacksam över. 

Mina meriter inom hund:

– Diplomerad Hundfrisör

-Fristående kurser i frisering,

– Pudel utställning

– Hundens beteendbiologi 1

– Cleany teeth utbildad

Utöver hundar och djur gillar jag att träna, rida och spendera tid tillsammans med familj & vänner.

Önskar er varmt välkomna till oss!

Mitt namn är Emelie Mårtensson och är 28år. Jag bor tillsammans med min sambo och våra 3 hundar i Landskrona. Jag har alltid haft ett stort intresse när det kommer till djur där jag är uppväxt med både hund och katt samt ridit i många år. Så fort jag flyttade hemifrån tog jag chansen och adoptera min första hund Simba som var 1,5år och han idag är 10år. Jag har idag 3 hundar, Simba 10år (spansk vattenhund/schapendoes ), Theo 1,6 år Toypudel & Zelda 8 mån Aussiedor (Australian Shepherd & Labrador).

På Fritiden tycker jag om att vara ute i naturen med hundarna, umgås med nära & kära, laga mat, läsa & lära mig mer om olika raser och klippningar!

Idag är jag diplomerad djurfrisör, har både jobbat och gått utbildning/lärling på Ronja Rockys Petsalon AB och nu har jag öppnat eget och finns på Lylysdoghouse tillsammans med min samarbetspartner Emily.

Har arbetat som djurfrisör sedan juli 2018 och går aktivt på kurser för att lära mig ännu mer frisyrer/klippningar på olika rasar samt pälsvårdskurser. Hösten 2019 var jag med i SM hundfrisörstävling där jag placerade mig på en 2:a plats i salongsklassen. Så fort pandemin har lugnat sig ger jag mig ut på nya kurser samt tävlingar. Utöver att vara hundfrisör deltar jag kurser tillsammans med mina hundar där jag tränat rallylydnad, hundmöteskurs, lydnad & hundarnas beetende.

 
Frida Nordin heter jag och är en djurnörd ut i fingerspetsarna! Här hemma har jag två hundar och två katter, en Shih tzu, en border collie mix och två ¨bonna katter¨.
 Djur och speciellt hundar har alltid varit en stor del av mitt liv och 2010 började jag min resa mot första steget att få arbeta med djur då jag började gymnasiet och valde linjen naturbruk med inriktning hund.
Där fick jag lära mig allt möjligt om hundar och intresset växte ännu mer. Jag började träna hundar väldigt mycket i agility, viltspår, lydnad och tävlade även i rallylydnad.
I slutet av 2012 och på våren 2013 fick jag äntligen en praktikplats på en hundsalong efter att ha praktiserat och ha jobbat på ett hundpensionat i 1 år. Salongen heter Ronja & Rockys Pet Salon och det är även där jag gick min utbildning som hundfrisör efter Gymnasiet och där har jag lärt mig det mesta som jag kan idag inom pälsvård. Jag har fått lära mig alla vardagsfrisyrer, handklipp och trimning samt utställnings trimma Dvärg schnauzer och 2019 kom jag 3a i SM i hundfrisering med just Dvärgschnauzern Bella. 
Nu de senare åren har jag även utbildat andra till att bli hundfrisörer vilket har varit väldigt roligt och givande.
 Men efter nästan 10 år på samma salong kände jag att det är dags för mig att gå vidare och nu från och med juni 2022 är jag här i detta gäng på Lylysdoghouse!
Jag älskar att få vara kreativ och klipper gärna i Asian fusion style. 
Jag kommer även att klippa katter, kaniner och marsvin och har stor erfarenhet av detta!
 
Meriter 
Diplomerad djurfrisör
3a i Sm trimning
Diplom Canis klickerutbildning
Diplom hunddagisutbildning
Kurs i trimning Dvärg schnauzer 
Utbildat andra till att bli hundfrisörer (1 årig utbildning)
Tävlat i Rallylydnad och Nosework
Kurs Hudsjukdomar 
 

Mitt namn är Elvira Persson och jag har arbetat som Hundfrisör i ca 3år.
Mitt intresse för djur har jag haft sedan barnsben och har vuxit upp med djur sedan liten. Vi hade allt ifrån gnagare, kaniner, reptiler, katter och hästar. Men intresset för hundar kom riktigt när vi skaffade oss vår första hund som var en storpudel, Tequila, när jag var 13år gammal. Ett par år senare kom det en till in i familjen, Singha och mitt intresse för pälsvård and hundträning ökade mer och mer.
Under mina år som tonåring spenderade jag många timmar i veckan i min mammas hundsalong där jag hjälpte till med allt möjligt och badade och klippte våra hundar.
Hundträningen är också något jag fortfarande tycker väldigt roligt och har tävlat i agility. Men också tränat rally lydnad och freestyle, lite sök, spår och vanlig lydnad.  2018 gick jag som lärling och startade sedan mitt egna hundtrim i Osby som jag hade i 2år fram tills jag fick min son. Idag bor vi i Lund och jobbar här på Lylysdoghouse.

Vi är till för att hjälpa dig

Kontakta oss gärna, du hittar all information nedan.

Adress

Bankgatan 15, 223 52 Lund

Email

voff@lylysdoghouse.se

Telefon

046-52727

X
0

Your Cart